De straatdrukkerij

Als trotse bewoonster van Tilburg wil ik op innovatieve wijze mijn stad tonen aan de wereld, als het ware een stukje van de stad bij me dragen of in huis tonen.

Voor mijzelf en andere trotse inwoners en toeristen wil ik authentieke en one of a kind merchandise maken. Ik doe dit door items te drukken vanaf iconische plekken, te vinden op straat. Denk hierbij aan putdeksels, 'eerste stenen gelegd door', boomroosters, etc. Er zijn zeker verrassende plekken te vinden in Tilburg. Wellicht plekken waar nu nog overheen gekeken wordt.

Hoe werkt het?
Ik verf de straatobjecten om er vervolgens producten tegen aan te drukken, zodat deze met een afdruk achterblijven. Mensen kunnen dit ter plekke zelf doen om zo naast een persoonlijk item ook de ervaring mee te krijgen. Ze maken een herinnering tastbaar, of dit nou een herinnering aan de ervaring is, of aan de plek in de stad. Zo krijgen ze een item met een verhaal, het verhaal van de stad waar ze zo trots op zijn.

Ik kan ontzettend veel kanten op met dit concept: verschillende doelgroepen interesseren zich in verschillende producten en afdruklocaties. Denk aan tijdelijke, historische of fan-based plekken, zoals Willem II. En denk aan shirts, tasjes, petten en interieuritems als ingelijste prints.

Mijn concept zit nog in de startfase (vandaar ook nog geen naam) maar ik wil het serieus uit gaan voeren en een lijn aan producten produceren en deze online en in allerlei zaakjes verkopen. Hiervoor moet ik eerst investeren, wat ik ga doen, maar waar the awesome foundation ontzettend bij zou helpen. Op lange termijn hoop ik er wel wat winst uit te halen, op korte termijn vind ik het uitvoeren het belangrijkste. En dat het liefst in mijn eigen stad, waar ik het perfect vind passen (rebels, rauw, textiel, experimenteel mijn trots, etc)

Er zullen ongetwijfeld nog veel vragen zijn van jullie kant en ik heb ook nog veel te vertellen. Ik kom graag bij jullie langs, of we kunnen skypen/bellen/mailen/watdanook!

Funded by Tilburg (January 2018)

Recent Posts