Utrecht bloeit

Rein Hazelzet gaat onze mooie stad decennialang trakteren op bloemen. Volle bossen veldbloemen langs de paden, in de bermen, aan de singel en in de borders van de parken. Vrolijk kleurende en lekker geurende klaprozen, klokjes, zonnebloemen, vergeet-me-nietjes en andere prachtige Nederlandse inheemsen die maand na maand opduiken. Om vrolijk van te worden. En nog nuttig ook:

Rijkswaterstaat en de Radboud Universiteit hebben ontdekt dat een bloemrijke berm sterker wordt geassocieerd met natuur dan een berm met alleen gras. En dat een natuurlijke omgeving minder wordt vervuild. Twee vliegen in de klaproos dus.

Vanaf maart verspreid Rein zijn zaad: aan de hand van een geliefd familierecept fabriceert hij van 6 kilo zaad en vele snufjes chilipoeder een slordige 3000 bermbommen die hij over een afstand van maar liefst 11,3 km rondstrooit. Met als resultaat een explosie aan kleuren deze zomer. En omdat bloemen zich steeds weer blijven uitzaaien volgend jaar weer. En het jaar daarop. En daarop. En daarop. Zodat iedereen in Utrecht komende decennia kan genieten van een kleurrijk veldboeket en schone bermen.

Funded by Utrecht (January 2018)