Winter Playground Almere

De Winter Playground Almere speelt in op het maatschappelijke streven om jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen zit in het DNA van de Nederlander en staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid.  Schaatsen op natuurijs behoort tot ons Cultureel Erfgoed. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en… de Elfstedentocht.
In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij. Nederlandse schaatsers behoren al jaren tot de wereldtop en daar beleven miljoenen mensen weer kijkplezier aan. Dat internationale succes van onze schaatsers is onder meer te danken aan het grote aantal beoefenaars en de uitstekende infrastructuur van ijsbanen, schaatsverenigingen, schaatsscholen en regionale talentencentra.
Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs.

De Almeerse Schaats Vereniging en haar samenwerkingspartner Winter Playground Almere willen alle Almeerse kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op kunstijs.

Almere heeft een vaste 200 meter kunstijsbaan op het Schipperplein die van november tot april open is. Maar waar de meeste Almeerders niet eens op de hoogte zijn. Winter Playground Almere wilt hier met uw hulp een verandering in brengen.

Funded by Almere (October 2019)