Compost Company Almere

Wij zamelen wekelijks GFT-afval in bij Almeerse bewoners en bedrijven, dit wordt door onze wormen omgezet in hoogwaardige compostproducten. Onze klanten krijgen iedere maand de producten terug die gemaakt zijn van hun afval, zo kunnen zelfs Almeerders zonder tuin hun planten de beste compost geven.

Compost en andere bemesters die bij het tuincentrum te krijgen zijn worden vaak gemaakt van grondstoffen die van ver aangevoerd moeten worden zoals turf uit Polen. Tegelijkertijd wordt ons GFT-afval ingezameld en naar andere plekken in Nederland vervoerd om daar verwerkt te worden tot laagwaardige compost. Dat kan ook anders!

Er zijn een heleboel duurzame initiatieven op het gebied van voedselproductie, moestuintjes en hergebruik in Almere, maar het onderwerp van keukenafval en compost wordt vaak gezien als 'vies' terwijl dat de bodem is waarop ons (duurzame) voedsel groeit. Om de hele voedselketen duurzaam te maken moeten we niet vies zijn van ons eigen afval maar het juist zien als grondstof voor iets heel moois!

De Compost Company wil laten zien dat lokaal afval ook lokaal verwerkt en weer hergebruikt kan worden, en dat deze producten van hele hoge kwaliteit kunnen zijn. Zo dragen we ons steentje bij aan de circulaire economie en verbeteren we de bodemkwaliteit in onze stad.

Funded by Almere (January 2019)