jong en oud, Tilburg blijft goud

Tilburg is een stad die in de afgelopen 100 jaar flink veranderd is. Van een pieter vrede plein tot het vernieuwen van de spoorzone, allemaal veranderingen. Onze jongste jeugd heeft geen enkel idee wat voor pracht pareltjes Tilburg vroeger had (en nu nog steeds heeft) en hoe het er eigenlijk allemaal uitzag.
Het idee is om oude foto's van Tilburg op plekken te plaatsen om te zien hoe de stad veranderd is. Denk bijvoorbeeld aan een oude foto van de Heuvel of van de oude markt. Dit idee stopt niet alleen bij het plaatsen van oude foto's door de stad nee. Zoals we weten zegt een foto meer dan 1000 woorden, maar ja.. waar zijn die 1000 woorden dan?
Mijn idee is om basisschool scholieren op pad te laten gaan met ouderen die hun hele leven al in Tilburg wonen. Zo leren jong en oud wat van elkaar en van Tilburg. Het idee hierachter is dat ouderen een leuk uitje hebben en hun verhaal over 'hun' stad kunnen vertellen en kinderen wat leren van Tilburg en van de verhalen en ervaring van een ouder persoon.
Daarnaast zou ik naast de foto's een klein verhaaltje laten plaatsen, het verhaal van... Een trotste Tilburger verteld een klein stukje over een belevenis of plaats van de foto.

Funded by Tilburg (January 2016)