Interwoven

Wij zijn van mening dat mensen en natuur te ver van elkaar gedistantieerd zijn. Met ons kunstproject laten we de bezoekers een connectie voelen met de natuur. Dit doen we door een immersieve ervaring te laten creëren door schimmels, waarin bezoekers zich kunnen laten overdonderen door de kracht van de natuur.

In ons project komen kijkers een ruimte binnen waarin alle muren bedekt worden door een bewegende, grafische projectie. In het midden van de ruimte staat een grote homp/bak met schimmels. Hieruit komen verschillende draden en sensors, welke via een Arduino de elektrische activiteit van de schimmels meten. Deze activiteit bestaat uit kleine elektrische signalen die de schimmel door zijn eigen netwerk verstuurt. Deze informatie van binnen het schimmelnetwerk wordt vertaald in de abstracte projectie en een immersief geluid.

Door mensen oog in oog te laten staan met de schimmel (die in de installatie de natuur symboliseert) zal de kijker de schoonheid en impact voelen van deze schimmel. Het is belangrijk dat de kijker de connectie met de schimmel voelt. Dit gebeurt niet alleen door te ervaren en waar te nemen; wanneer je een paddenstoel aanraakt maak jij ook deel uit van de installatie en ga je een connectie aan welke ook zichtbaar zal zijn in de projectie om je heen. Op die manier werk je samen met de natuur om een prachtig kunstwerk te creëren.

Funded by Utrecht (April 2021)