stadsdichters en haven

Hierbij mijn idee over het bewerken van de randen van de piushaven, en om de stadsdichters een mogelijkheid te hebben om hun naam te vereeuwigen.

Het aanbrengen van dichtregels in de bassaltkade-keien rondom de Piushaven-kom.
Voor de dichtregels zullen de ex stadsdichters, de huidige stadsdichters en de toekomstige stadsdichters uitgenodigd worden om teksten op te stellen.
Elke nieuwe stadsdichter zal in de toekomstig gevraagd worden een aanvullende tekst te maken. Zo is het niet een eenmalige statisch kunstwerk, maar een voortdurend levend. Bij elke nieuwe bijdrage kan met communicatiemiddelen de Piushaven, het water in de stad worden verbonden met de stadsbewoners en hun cultuur.
Het kan nog worden verrijkt met de volgende elementen:
De uitgekapte dichtteksten kunnen in brons worden gegoten. Ze zijn dan beter leesbaar, lichten op onder licht, zijn nog duurzamer en ogen nog waardevoller.
Een andere toevoeging is om te voorkomen dat de dichtteksten te groot worden, waardoor de kaderand te snel “vol”is. Dat kan door de dichters uit te nodigen om de Japanse dichtvorm genaamd “haiku”toe te passen. Deze wordt gekenmerkt doordat een gedicht maximaal 12 lettergrepen groot is, en uit slechts twee regels bestaat.

Het project lijkt me ook rond het thema water, diverse partijen in de stad aan elkaar te binden. En een vorm van voortdurende aandacht te borgen.

Met vriendelijke groet
Piet Hoofs

Funded by Tilburg (August 2018)