Summer School: Connecting Cultures

De zomer! Vakantie! Heerlijke lange vrije weken van genieten. Kijk jij daar ook zo naar uit!? Helaas is dat niet voor iedereen het geval. Jongeren die in een asielzoekerscentrum wonen hebben in de zomervakantie weinig te doen. Een lang en lastige periode met grote kans op verveling.

Daar gaat Summer School: Connecting Cultures verandering in brengen. Tijdens de zomervakantie biedt de Summer School twee weken lang verschillende activiteiten aan in samenwerking met creatieve organisaties in Utrecht. Denk aan een dj-workshop bij EKKO, het 3D printen van prachtige objecten bij de HKU en het geven van een workshop Afrikaans dansen of koken door de jongeren zelf. Maar ook zwem-, taal- en fietsles. Een laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten en elkaars cultuur te leren kennen.

Creativiteit maakt nieuwsgierig, laat je innovatief denken en creëert zelfvertrouwen. Summer School: Connecting Cultures wil jonge vluchtelingen niet alleen de (toekomst)mogelijkheden voor hen in Utrecht laten zien, maar hen ook welkom heten, verbinden met de stad en haar inwoners, hun talent laten ontdekken en inspireren. Samen met (de hulp van) Utrechters.

De nadruk ligt in deze twee weken daarom op ‘Connecting Cultures’: het in contact brengen van de nieuwste Utrechters met Utrechters. Voor een open, sociale en inclusieve stad.

Tijdens de Summer School werken we toe naar een eindexpositie en -feest waar de jongeren laten zien wat ze hebben gecreëerd en geleerd. En waar alle Utrechters welkom zijn. Summer School: Connecting Cultures stimuleert de uitwisseling van ervaringen tussen Utrechters en nieuwe Utrechters en laat zien dat het niet moeilijk en heel leuk is om wat voor elkaar te betekenen!

Funded by Utrecht (May 2018)