Tante Leen (op de Buurtcamping)

Voor één weekend is Stadscamping Tilburg, op het voormalig Van Gend en Loosterrein, geen evenementencamping maar een gezellige Buurtcamping volgens een bekend concept uit de Randstad.
Ze wordt bewoond door alle mensen die de stad rijk is: van rasechte Tilburgers tot studenten, van muurbloempjes tot druktemakers en van peuters tot senioren.

“Met een pleerol onder de arm zien we er ten slotte allemaal even knullig uit.’Ze zorgt ervoor dat Tilburgers elkaar leren kennen en zal daarmee duidelijk onderlinge sociale cohesie en begrip voor elkaar vergroten. Een uniek ‘evenement’ met een hoge sociale waarde. En iedereen is welkom! Tilburgers uit alle wijken, van de Reeshof en de Blaak tot Noord en Broekhoven. In totaal komen ca. 600 Tilburgers: ¼ inwoners met beperkte financiële middelen - ¼ vrijwilligers en actieve mee-makers - ½ Tilburgers die niet onder 1 van de vorige groepen vallen Een deel van de gasten leeft op de grens van het minimum inkomen, zij kamperen tegen een gereduceerd tarief en kunnen spulletjes lenen bij Tante Leen.
Ook voor deze groep is dit een leuke manier om kennis te maken met lokale activiteiten, kunst & cultuur.
Samen met de campinggasten zelf en vrijwilligers wordt een divers en actief programma opgesteld met enkele hoofdthema’ s: Sport & Spel, Cultuur en Natuur en eten & ontmoeten.

Fondos becados por Tilburg (May 2016)