Net Niet Genoeg Social Sofa

Stichting Net Niet Genoeg zet zich in voor alle Schiedammers die op of onder de armoedegrens leven. Een stad als Schiedam, waar ruim 12% van de inwoners op of onder deze leeft, staat bekend om haar sociale cohesie en de Rotterdamse mentaliteit: niet lullen maar poetsen. Met onze social sofa willen wij de Schiedammers een gezellig rustpunt in de stad geven waar ze kunnen praten over de stad, over elkaar en over al het moois dat de stad te bieden heeft.

We gaan de bank beplakken met mozaiek samen met mensen uit onze doelgroep. Op deze manier dragen wij allemaal een (mozaiek) steentje bij aan het mooier maken van Schiedam. Het exacte ontwerp zullen wij ook met de doelgroep maken. De basis zijn de lachende gezichten waar onze stichting om bekend staat. (zie ook bijlage)

Waarom de lachende gezichten?
- Doel van de stichting is mensen blij maken: koppie op;
- Samen is leuker dan alleen;
- Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd;
- Een glimlach doet de mens goed.

Als iedereen zou lachen, zou Schiedam meer awesome worden dan deze prachtige stad al is. En wij helpen de Schiedammers daar graag een beetje bij.

In levende lijve kunnen wij dit verhaal lachend en vele malen beter dan op papier toelichten. Maar wij vinden het awesome en we weten zeker: jullie ook!

Грант предоставил Rotterdam (February 2023)