Antwerpse Viltjes

Wist jij dat de populaire Antwerpse drank Elixir d’Anvers vroeger een medicijn was? Of dat Rommelant de oudste Rommelmarkt van Antwerpen is? Zo zijn er tal van leuke Antwerpse weetjes waar niet iedereen van op de hoogte is. Zelf woon ik al heel mijn leven in en rond Antwerpen, maar toch kan ik nog elke dag verrast worden met dingen die ik nog niet wist over ‘t Stad.

Mijn doel is dan ook om al deze toffe weetjes op een speelse manier tot bij ‘den Antwerpenaar’ te brengen. Dit wil ik bereiken met ‘Antwerpse Viltjes’, bierviltjes bedrukt met weetjes in de vorm van quizvragen. Dat is meteen ook een referentie naar de Belgische en Antwerpse biercultuur. Aan de voorkant van het viltje vind je de vraag en het antwoord, op de achterkant komt een QR-code om zelf weetjes door te sturen. Op deze manier kan iedereen zelf weetjes insturen om zo tot een soort crowdfunding van Antwerpse kennis te bekomen. Om de zoveel tijd kan een nieuwe oplage gedrukt worden, om meer weetjes te verspreiden en ter vervanging van de vorigen. Met de QR-code kunnen niet enkel weetjes worden doorgestuurd, men kan ook suggesties doen om ’t Stad nog beter te maken. Dit verzekert dat de link met de foundation aanwezig blijft!

De sets worden gratis uitgedeeld aan Antwerpse cafés, cultuurcentra, jeugdhuizen en andere plekken waar ze bierviltjes gebruiken. Persoonlijk zou ik de viltjes gebruiken in een spelvorm met vrienden of onbekenden op café, iets wat ik graag doe in mijn vrije tijd.

Dit alles resulteert in een spel over Antwerpen(aren), door Antwerpenaren en voor Antwerpenaren.

Грант предоставил Antwerp (February 2020)

Недавние публикации