Awesome U

Utrecht is tof en fijn, maar het mist wel wat. Dingen groot en klein. Dingen opvallend en minder opvallend. Utrecht mist mijns inziens een beetje bravoure. De borst vooruit en tonen wie we zijn. Volgens sommige inwoners hoort dit gemoedelijke bij de stad; volgens anderen - waaronder ik - is het een gemis. Er zijn veel manieren waarop je dit op kunt lossen. Een van de manieren die relatief eenvoudig is, bijdraagt aan de stadsbranding, en op heel veel manieren ingezet kan worden is door de stadsnaam ergens in de stad hele grote letters te hebben. En dan niet de hele naam, maar alleen de U. De U van Utrecht. De U van onze kreet Uuuuu. En de U van nog zoveel meer.

Dat is wat ik wil. Een grote U in de kleuren van de stad, die geplaatst wordt op bijvoorbeeld Neude, bij het Stadhuis, of het Stationsplein. Of juist op plekken waar mensen nog niet vaak heen gaan, maar dat de U als lokkertje wordt gebruikt. Hij moet verplaatsbaar zijn, zodat er tijdens events ruimte gemaakt kan worden of juist dat de U er naar toe gebracht wordt. Qua afmeting ongeveer 3 meter hoog, 2.25 meter breed, en 1.5 meter diep.

Vergelijk het met de stadsletters in steden als Montevideo, Cancun, Toronto, en natuurlijk Amsterdam met I Amsterdam. Het trekt inwoners, dagjesmensen, en toeristen om daarheen te gaan en foto's te maken. Het is een herkenningspunt van de stad, waar mensen graag mee op de foto gaan. Mensen identificeren zich ermee. En de stad kan het uitstekend gebruiken om zichzelf te promoten. Er is zo ongelooflijk veel te bedenken wat voor leuks we ermee kunnen doen en in wat voor manieren het de stad nog aantrekkelijker en Awesome kan maken. Je kunt zoveel om de U heen verzinnen qua marketing, merchandise, verhalen, wandelroutes, ontdekking, duurzaamheid, en nog veel meer.

Daarom noem ik het de Awesome U.

Financiado pelo capítulo Utrecht (April 2019)