Hangmatfestival

De stad is vol en de terrassen puilen uit, er zijn nog weinig plekken waar je in alle rust een boekje kunt lezen zonder gestoord te worden. Tot je een heerlijke hangmat ziet hangen, op de Maliebaan, boven de gracht. Een lekker hangplek om te chillen.

Met mijn "hangmatfestival" trek ik deze zomer elk weekend (met goed weer) de stad in om op bijzondere locaties een hangmatparadijs te creëren. Een pop up rustmoment, waar iedereen voor een paar uur gebruik van mag maken.

Door bijzondere en onbekende locaties te kiezen leren we Utrecht van binnen en buiten kennen. Denk aan het Domplein, de randen van de singel boven de bloemen van Rein, boven de grachten, het Majellapark, Camminghaplantsoen en de Maliebaan. Telkens een andere plek.

De gemeente is enthousiast, Fred Nuwenhuis is enthousiast en het weer gaat ook meewerken.

Ik wil met dit project mensen met elkaar op zeer laagdrempelig niveau in contact brengen, voor een chill moment en goed gesprek. Een relatief ongebruikte chill manier aan de stad toevoegen. Met als uiteindelijk doel de gemeente zo ver te krijgen dat zij permanente hangmatplekken in de stad introduceren. In andere wereldsteden is dit soort hangmatplekken al een feit. Een chille stad als Utrecht kan en mag hierin niet achterop lopen. En ik ga het startsein geven.

Financiado pelo capítulo Utrecht (March 2018)