Rotterdammertjes - de bouwsteentjes van Rotterdam

Zeeland heeft Zeeuwse babbelaars en Den Haag heeft Haagse Hopjes maar wat voor snoepgoed heeft Rotterdam? Geen! Daar moet een einde aan komen. Een stad als Rotterdam verdient een eigen snoepje. De tijd is aangebroken voor ‘Rotterdammertjes’. Echt Rotterdams snoepgoed dat als ware ambacht met veel liefde wordt gemaakt.

De snoepjes verwijzen naar het verleden en het heden want als er de afgelopen paar decennia in één stad veel is gebouwd dan is het Rotterdam wel. De snoepjes zijn voorzien van afbeelden met daarop de meest bekende gebouwen en objecten. Onze Maas maakt het al eeuwen mogelijk dat het volledige achterland in Europa wordt voorzien van specerijen. Specerijenhandel kenmerkt Rotterdam.

De snoepjes worden verpakt in verpakkingen vergelijkbaar met grote luciferdoosjes voorzien van een kijkgat (om een blik te werpen op de snoepjes) welke opengeschoven kunnen worden. Het betreft een illustratie die handmatig met karton in laagjes geplakt is. De verpakking is voorzien van de meest kenmerkende Rotterdamse gebouwen. Een combinatie van 3 verpakkingen vormen de skyline van Rotterdam.

Ֆինանսավորված Rotterdam կողմից (June 2016)