Kunst-O-matiek

KUNST-O-MATIEK

De Kunst-O-Matiek maakt cultuur snacken laagdrempelig.
Met één euro open je de deur naar de kleinste galerie van Groningen en beleef je een kleine kunstbeleving. Daarmee is het niet alleen laagdrempel voor iedereen om kunst en cultuur te ontdekken, maar creëren we ook een nieuw platform dat makers de gelegenheid geeft om hun werk te kunnen presenteren aan een nieuw publiek.

De Kunst-O-Matiek is een automatiek die je herkent van de snackbar om de hoek.
Achter elk deurtje krijgen verschillende makers de ruimte om deze ‘zaal’ in te richten. Dit kan een beeldend werk zijn, maar ook een mini installatie, video performance of mini optreden. Als bezoeker kies je welke snack jou het lekkerst lijkt en je opent deze door een euro in de automatiek te werpen.

Via de website van de Kunst-O-Matiek kun je het werk aanschaffen.

De vorm van de Kunst-O-Matiek staat vast. De inhoud niet. We willen het platform gebruiken om te experimenteren met verschillende thema’s, doelen en kunstvormen. Ook de plaatsing van de automatiek is flexibel. Zo kan het bijvoorbeeld op interessante culturele plekken in en om Groningen worden geplaatst, denk daarbij aan De Wolkenfabriek, De Biotoop, Het Grand Theater maar ook op festivals en kunstroutes. Door het plan al aan enkele mensen te vertellen zijn we er achter dat er grote interesse is van verschillende kunstenaars, en culturele makers om een ‘zaal’ te vullen.

We nemen de ruimte om alle onderdelen van het project past vorm te geven tijdens het realiseren ervan. We houden niet vast aan een definitief plan, maar zien mogelijkheden om te ontdekken, te veranderen en te groeien. We maken daarbij gebruik van ons eigen netwerk , maar denken ook dat er ruimte is voor Awesome Groningen om ons daarin te helpen.

Waarom nu?
Verras jezelf d.m.v. de Kunst-O-Matiek met een kleine kunstbeleving. Een moment van kunst biedt positiviteit. Daarmee bied de Kunst-O-Matiek mogelijkheden in onze nieuwe aangepaste maatschappij.

Ֆինանսավորված Groningen կողմից (November 2020)