София - цветна градина

Здравейте, Awesome Foundation. На моята идея точно сега й е времето :) Защо ли? Защото е пролет и аз бих купил с парите цветя в саксии, които ще оставя по первазите на прозорците на целия център на София. Просто така, като подарък-напомняне за всеки, че градът ни може да изглежда много по-красив, отколкото сме свикнали да го виждаме, и от нас също зависи това да се случи.

Правило ми е впечатление колко добре изглеждат градове като Дъблин, в който цветята са част от всяка фасада или заведение; Гърция, в която хората се надпреварват да направят къщата си по-красива и цветна, или Италия, в която няма дом, пред който да не цъфтят малки градинки.

В София не е така. Вероятно е част от народопсихологията ни (не си мий колата, че някой ще я забележи и ще ти я разбие; не си украсявай къщата и т.н.), но е факт, че в града ни цветята по прозорците са много малко.

Затова реших да купя много цветя и да ги оставя на балконите на хората, по витрини, стълбища, придружени от визитка, обясняваща идеята. Надявам се, че много хора ще се почувстват вдъхновени не само да отгледат подареното цвете, но и да украсят фасадите на домовете си с още цветя, така че един ден, скоро, да живеем в много по-цветен и радващ окото град.

А сега е момента, защото точно сега цветните борси продават разсад от петунии - красиви, ефирни и бързо преливащи от саксиите цветя, които ще ни радват цяло лято.

Тази цветна акция ще популяризирам допълнително, заснемайки кадри от нея, които ще включа във видеоклипа на песента "Чужди цветя", която предстои да представя до месец. Клипът ще заснема и монтирам със свои средства и вярвам, че ще даде допълнителен живот на идеята, така че за за нея да се заговори за много повече от ден. :)

Financé par Sofia (April 2018)